diumenge, 29 d’abril del 2012

Un món alliberat





Crec que un món alliberat de la dictadura del capital només pot néixer d'una ruptura radical am el (des) ordre existent.

No es pot esperar res de bo d'un sistema que genera milions de persones aturades, precàries i marginades en els països rics i centenars de miliones de persones mortes de fam en els països pobres, ni fer-nos il·lusions sobre un sistema ecològicament insostenible que amenaça amb la destrucció del planeta.

Mentrestant, estic veient que la crisi d'aquest model de "civilització" no fa més que agreujar-se i s'accentuen el militarisme, la retallada de llibertats i el desenvolupament d'ideològies reaccionaries i fonamentalistes.

Penso que  cal impulsar una estratègia contrahegemònica de construcció d'un bloc "polític", social i cultural alternatiu, que sigui capaç de promoure una convergència entre els diversos moviments socials.

Formo part de la resisitència al neoliberalisme i estic compromesa en la defensa de les orientacions anticapitalistes i alternatives que sorgeixen des dels moviments socials.

Crec quue cal treballar de forma unitària, afavorir la interacció entre les xarxes i moviments existens i organitzar-se democràticament per tal de combatre eficaçment en contra del bloc de poder dominant i contra qualsevol tipus d'opressió.


Penso jo.