dimarts, 31 d’agost del 2010

La felicitat ...




Es diu que la felicitat és el que ocasiona un estat anímic de plena satisfacció, és a dir, tot aquell sentiment agradable que ens proporciona satisfacció i absència de qualsevol sofriment. També es diu que és un dels termes més importants de la filosofia , ja que buscar-la o trobar-la sol ser l'objectiu principal de tot ésser humà.

Benjamin Franklin (1706-1790), polític i científic nord-americà, va dir: "La felicitat humana , generalment, no s'aconsegueix amb grans cops de sort, que poden passar poques vegades, si no amb petites coses que passen tots els dies".

Amb aquesta frase estic totalment d'acord, perquè el que ens aporta felicitat no té perquè ser tot el que aconseguim amb sort i que passa poques vegades en la nostra vida, sinó tot allò que per petit que sigui i per poca importància que ens pugui donar vagi succeint dia darrere de dia.

Però , també penso que perquè la felicitat existeixi i per ser realment feliç, has de compartir aquesta felicitat amb algú més, sinó de que serveix ser feliç si no pots compartir-ho amb ningú i només pots guardar-la t per a tu mateix?

Sobre aquest tema o sentiment, hi ha hagut molts tòpics, però jo penso que les persones que realment t'estimen i t’envolten, que estan pel bé i pel dolent, que t'animen quan et fa falta i que t'ensenyen els errors, són les que veritablement et fan feliç.

Totes aquelles persones que són, o que es creuen felices, és perquè són capaces de controlar el temps, la percepció de quant passen les coses. Fàcilment somriuen i, difícilment s'enfaden, veuen les coses positives de la vida, i potser, per ser realment feliç el que cal fer és riure quan puguis i plorar quan ho necessitis, i aprofitar i viure les coses d'aquesta vida amb tranquil·litat i alegria.

Per a ser feliç, el millor moment és ser-ho ara, si no, quan? No hem d'esperar al fet que la felicitat vingui a nosaltres, sinó que hem de ser nosaltres els que la busquem i la podem troba, i com més aviat millor, perquè mai sabrem el que ens pot passar al dia següent. I si morts demà, de que haurà servit viure, si no hauràs trobat la veritable felicitat i no hauràs pogut gaudir d'ella?

La felicitat no és alguna cosa que la mereixem, sinó que, simplement, apareix.

Quan les coses i la vida ens van bé és un regal inesperat , però també hem de pensar que la felicitat no té per què durar sempre...

2 comentaris:

Ada ha dit...

Certament, crec que tens un blog molt interessant, m'agraden molt els temes que tractes i com els raones. Felicitats!

Rosa M. Bargalló Gasol ha dit...

Moltes gràcies!!